תביעה, פיצויים או בכלל גישור? כל מה שצריך לדעת על רשלנות בלידה

רשלנות בלידה

רשלנות רפואית היא תמיד מיותרת וקשה. מדובר בנזק גופני או נפשי שבקלות היה יכול להימנע, לו רק הגוף הרפואי היה מקפיד על מידת הזהירות הסבירה שמצופה ממנו. עם זאת, כאשר מדובר ברשלנות שנוגעת ללידה, הרי שהכול הרבה יותר רגיש. מדובר בנזק משמעותי שנגרם לאם, או לתינוק הרך שזה עתה יצא לאוויר העולם. מכאן שאם אכן עברת לידה שהסתיימה בצורה קשה, בהחלט יש מקום לבחון הגשת תביעה, כאשר המטרה היא כפולה: למנוע מהסיטואציה לחזור על עצמה (מתוך תקווה שהמסר יועבר) ולהשיג סכומי פיצוי משמעותיים שיטיבו עם איכות החיים.

חשוב לדעת!

בכול הנוגע לרשלנות בלידה, יש כמה דברים שמוטב לדעת, במיוחד כיוון שזוהי תופעה רווחת – מדובר בתופעה שנשים רבות חוו. חשוב לדעת שגם אם רק את נפגעת והתינוק נולד שלם ובריא, עדיין יש עילה להגיש תביעה. חשוב לדעת שאם קיים חשד בגין רשלנות ולא יודעים מהו השלב הבא, מוטב לפנות לעורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית ושמחזיק בניסיון נקודתי בקטגוריית לידה. חשוב לדעת שגם אם ניתן להגיש את התביעה בעוד כמה שנים, עדיין רצוי לבצע בהקדם הניתן איסוף של סך המסמכים הרלוונטיים. חשוב לדעת שבמהלך הדרך יש צורך לעבור בדיקה אצל רופא מומחה, ואף ההגנה עשויה לבקש לבצע זאת מטעמה. מה עוד? חשוב לדעת שהתהליך אינו חייב להיות ממושך, במיוחד אם בוחרים בהליך חלופי כגון גישור. כאן אנו מבקשים לחדד שאומנם ניתן להגיש תביעה, אך גם ניתן לפעול בשני מישורים נוספים. אפשרי להיעזר בגישור שמקצר זמנים ולרוב מוביל לפשרה, וניתן להגיש קבילה למשרד הבריאות, אם כי פעולה שכזו אינה מובילה לפיצוי כספי.

דוגמאות למקרים שנוגעים לרשלנות

רשלנות רפואית בלידה עשויה להיות קשורה לשורה ארוכה של מקרים. ייתכן שמדובר בהמלצה מוטעית לבצע הפסקת היריון. ייתכן שמדובר בתינוק שנולד עם פגיעה קשה. ייתכן שמדובר בתינוק שלכאורה נולד במצב תקין, אך כעבור מספר חודשים מתגלה בעיה. ייתכן שבמהלך הלידה תלונה של האם אינה זוכה להתייחסות המתבקשת. ייתכן שנבחרה שיטת לידה באופן מוסח דעת. ייתכן שהתרחשה מצוקה עוברית שאינה זכתה להתייחסות הרצויה וכדומה.

מה אומר חוק ההתיישנות?

ציינו שניתן להגיש תביעה גם כעבור זמן רב, ופה אנו מבקשים לפרט. ובכן באופן כללי ניתן להגיש תביעה בתוך 7 שנים מהתאריך שבו אירע הנזק. עם זאת, כאשר מדובר בנזק שמתגלה לאחר שהתבצע ההליך הרפואי, הרי שניתן לתבוע עד כ10 שנים מהיום שבו האירוע קרה. כמו כן, כאשר מדובר בילדים, 7 השנים נספרות מהתאריך שבו הם מגיעים לגיל 18, כך שגם אם אתם ההורים מחליטים שלא לתבוע, הילד יהיה רשאי להגיש תביעה מגיל 18 ועד גיל 25.

מקבלים החלטה שקולה לקראת הגשת תביעה

אם אכן בוחרים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, יש להוכיח שהצוות הרפואי לא עמד ברף שהיה מצופה ממנו, ויש להוכיח שאותה התנהלות שגויה הובילה לנזק משמעותי. לשם כך יש להשקיע באיסוף מסמכים וכמובן להיעזר בהנחיה של עורך דין. פה ראוי לציין שאם לא ברור מהם הסיכויים לצאת מנצחים, ואם לא ששים ברגעים כה קשים לבזבז לריק אנרגיה, טוב לדעת שעורך דין שמייצג בתחום לא ימהר לקחת את התיק אם לא יאמין שהסיכויים נחשבים טובים. מדוע? כיוון שבמקרה של רשלנות רפואית התשלום לעורך הדין מגולם כאחוז ידוע מראש מסך הזכייה. משמע אם לא מנצחים, לא משלמים.

נגישות