חובבי האוכל באשר הם, מעניקים מקום של כבוד לקטגוריית הנקניקים, אותם ניתן למצוא במגוון צורות, סגנונות וטעמים, כאשר מתוך עולם הנקניקים נראה כי נקניק אחד זכה לכבוד מלכים, הלא הוא הסלמי המפורסם והפופולארי. זה הזמן להכיר את הנקניק האהוב עלינו בצורה טובה יותר, עם כמה עובדות מעניינות.
סוגים וטעמים של נקניקים
עם הזמן החולף וההתקדמות המודרנית של המטבח, הטעמים וצורות ההכנה של הבשר, גם הנקניקים עברו שינוי בטעמים ובצורת ההכנה שלהם. ניתן למצוא כיום מגוון סוגים וטעמים של נקניקים, כמו נקניק מעושן וחריף, נקניק נאים וכו', העשויים בשיטות הכנה ובישול שונות, אשר העיקריים מביניהם הם:
נקניקים מבושלים
נקניקים אלו עברו תהליך בישול או עישון, כאשר בקטגוריה זו ניתן למצוא נקניק מעושן חריף, נקניק מורטדלה, קילבסה ועוד רבים וטובים.
נקניקים נאים
בניגוד לנקניקים המבושלים, הנקניקים הנאים כלל לא עברו בישול והם עשויים לגמרי מבשר נא, העובר תהליכי שימור שונים, באמצעות המלחה, ייבוש, עישון ועוד. נקניקים אלו אינם דורשים שמירה בקירור והודות לתהליכי השימור, ניתן בכל זאת ליהנות מהם לאורך זמן.
נקניקים חצי יבשים
נקניקים אלו עברו תהליך עיבוד מודרני מתמשך, אשר התחיל בשלביו הראשונים בבישול באמצעות חום ונמשך בתהליכי ייבוש ועישון, כאשר משך הזמן ושיטות הביצוע מעניקים לכל נקניק את הטעם הייחודי לו.
הידעת? כמה עובדות מעניינות על נקניק הסלמי
מבין מגוון סוגי הנקניקים הקיימים כיום, נראה כי נקניק אחד הפך למפורסם במיוחד, הן בשל הטעמים העשירים שיש לו להציע לנו והן בשל האפשרות לשלב אותו כמעט בכל ארוחה. אנחנו כמובן מדברים על נקניק הסלמי, אותו תוכלו עכשיו להכיר קצת יותר לעומק עם 5 עובדות מעניינות בהחלט:
מקור השם
מקור שמו של נקניק הסלמי הוא מהשפה האיטלקית ומשמעותו המלחה, המאפיינת את צורת השימור וההכנה המקובלים של נקניק הסלמי.
מותסס, מיובש או מבושל?
כאמור, את הנקניקים השונים ניתן להכין ולעבד במגוון תהליכים ושיטות, כאשר תהליך הייצור הנפוץ ביותר אצל נקניק הסלמי מבוצע באמצעות התססה ו/או ייבוש, תהליך שיכול להימשך כחודש ימים!
סוגי סלמי
מלבד תהליכי הייצור, נקניקי הסלמי נבדלים זה מזה גם לפי מדינות המקור, כך שניתן למצוא כיום סלמי איטלקי הנחשב נקניק מעושן וחריף, סלמי הונגרי בעל טעמים פיקנטיים ועוד.
גם טעים וגם בריא
בניגוד לנקניקים אחרים, הנחשבים לעתירי קלוריות ושומן, הסלמי נחשב לנקניק בעל כמות קלוריות ממוצעת, כמו גם כמות חלבונים בינונית, באופן המאפשר שילוב אידיאלי בכל מנה וארוחה.
הקשר היהודי
אחת השיטות שהיו מקובלות בימי סטאלין לדיכוי הפיכות ומרידות, נקראה 'שיטת הסלמי', היות ודגלה בדיכוי הדרגתי, כפי שנוהגים לפרוס את נקניק הסלמי. הוגה השיטה היה יהודי בשם מתיאש ראקושי וכך מצאנו גם את הקשר היהודי לסלמי.
נקניק סלמי – טעים, בריא ומשתלב היטב בכל ארוחה
ראינו עד כה כי עולם הנקניקים הוא עולם בפני עצמו, כאשר את הנקניקים ניתן למצוא במגוון טעמים ותהליכי ייצור – מבושלים, נאים או חצי יבשים, כאשר נקניק הסלמי הוא אחד מהנקניקים האהובים עלינו במיוחד ולאחר העובדות שהזכרנו, אפילו קצת יותר.