חוגגים את חג הפסח? לא משנה אם אתם מארחים את המשפחה או החברים או שאתם מתארחים, קינוח תמיד מתקבל בברכה. לכבוד חג הפסח הכנו לכם את המתכונים הכי קלים וטעימים!
מצוות ייחודיות לחג הפסח
חד הפסח שמתקרב מגיע עם הרבה מצוות ומנהגים. מנהגי חג הפסח השונים התפתחו בתפוצות, והתבססו על המצוות של החג ועל רבנים שונים שהשפיעו על ההלכות. בעבר הייתה מצוות קורבן הפסח שלא מקיימים יותר כי אין בית מקדש, ובמקומה אוכלים את הזרוע בסימנים של ליל הספר. מצווה נוספת של חג הפסח היא המצווה לספר את סיפור יציאת מצרים שאותו מספרים בזמן קריאת ההגדה בליל הסדר, ובדרך זו מעבירים את הסיפור מדור לדור. עוד אחת ממצוות החג, שנכתבה כבר בתנ"ך, היא האיסור לאכול חמץ במהלך הפסח, ולכן אספנו עבורכם את המתכונים הבאים:
עוגת מצות עם שוקולד
לא משנה מאיזו קבוצה אתם, מצה עם שוקולד היא הדרך הכי טובה לקנח כל ארוחה. מדובר באחד הקינוחים הפשוטים אך השווים ביותר, שבסך הכול יצריך מכם מצות, שוקולד מריר, ושמנת מתוקה מוקצפת יחד עם סוכר. אופן ההכנה דומה מאוד לזה של עוגת ביסקוויטים קלאסית – טובלים את המצות בחלב או בקפה ומסדרים בתבנית בשכבות יחד עם הקרם. על השכבה העליונה מורחים את השוקולד המומס והרי לכם עוגה נהדרת ומפנקת ביותר לחג הפסח. למתקדמים שבכם, אפשר ורצוי לשלב תותים בשכבות הקרם או בשכבה העליונה, ולקשט בזילופי קצפת. אנחנו בטוחים שהעוגה הזו תרשים את כולם.
עוגיות קוקוס
אין פסח בלי עוגיות קוקוס, הפעם תכינו אותן בעצמכם! הפשטות של המתכון המרוקאי הזה תגרום לכם להכין אותן גם הרבה אחרי הפסח. אז בין אם אתם מארחים את המימונה השנה, מתכוננים לארגן חינה מרוקאית אותנטית או שאתם נוסעים לבקר בן משפחה שגר רחוק, המתכון הזה מתאים. גם כאן מדובר במתכון פשוט מאוד להכנה המצריך מכם בסך הכול חלבוני ביצים, סוכר, סוכר וניל וקוקוס טחון. לאחר הקצפה של כלל המרכיבים יחד, נוצר קצב יציב ולבן שאותו מכניסים לשקית זילוף ומזלפים על תבנית. את התבנית שולחים לתנור וכאשר הן מוכנות, קיבלתם עוגיות נהדרות שכיף לטבול לצד הקפה.
פרליני שוקולד וחמאת בוטנים
השילוב המושלם של שוקולד וחמאת בוטנים הוליד הרבה ממתקים ועוגות, והקינוח הזה אפילו נטול גלוטן! הפשילו שרוולים ולקקו את האצבעות, כי אתם בסך הכול צריכים ארבעה מרכיבים – רבע קילו בוטנים קלויים, כף דבש, שוקולד מריר ושמנת מתוקה. טוחנים את הבוטנים והדבש בתוספת קורט מלח, ואת התערובת המתקבלת מניחים בתבנית שקעים ומקפיאים ללילה. את קוביות חמאת הבוטנים שלכם טובלים בציפוי של גנאש שוקולד בעזרת שיפוד או מזלג, ומניחים לשוקולד להתייצב. זה הכול – מדובר בקינוח פשוט מאוד להכנה וטעים מאוד. אם תרצו, תוכלו להוסיף לו קישוטים כמו סוכריות צבעוניות, קוקוס קלוי, שברי אגוזים וכו'. הכנתו יכולה אפילו להיות פעילות כיפית עם הילדים, למקרה שאתם מחפשים דרכים להעסיק אותם בחופש.
לסיכום
גם אם לא תישארו ערים עד הקינוח, יהיה מי שיאכל את זה. המתכונים המנצחים האלה ימתיקו את החג, והם כשרים לחלוטין לפסח. מקווים שישאירו לכם לקפה של הבוקר!