חלום שמתגשם: איך מוצאים עבודה בחו"ל?

עבודה בחו"ל אינה שמורה רק לחיילים משוחררים. מדובר בהזדמנות לחוות ולהרוויח. הזדמנות להרחיב אופקים, לצבור ניסיון משמעותי ובעיקר לשנות אווירה ולהרוויח טוב, מבלי לעבוד סביב השעון. אז בין אם מבקשים לחסוך הרבה בתקופה יחסית קצרה, בין אם מבקשים להגדיל את הניסיון התעסוקתי, או אם פשוט מבקשים לעבור את החוויה, מוזמנים להבין כיצד הופכים רצון למציאות, ואם אתם פה, נראה שכבר עשיתם את הצעד הראשון. כיצד אם כן מוצאים עבודה שנכונה למידות ולשאיפות שלכם? כל הפרטים בפנים!

ראשית ויזה

חשוב להבהיר שלרוב לא ניתן לעבוד בחו"ל מבלי להשיג ויזת עבודה. חושבים שאם יש לכם ויזת סטודנט אתם מסודרים? יש לבחון כל מקרה לגופו, אך באופן כללי ויזת סטודנט אינה מאפשרת עבודה, או שהיא מאפשרת שעות עבודה מצומצמות/תפקידים מאוד מסוימים וכדומה. מכאן שאם לצורך הדוגמה חושבים שלא תצליחו להשיג ויזה לארה"ב, ולו כי אין ביכולתכם להוכיח יציבות בארץ, פשוט תחפשו עבודה ביעד אחר. משרות מעבר לים לא חסר, אך כפי שמתחיל להתבהר, נדרשת עבודת הכנה, כולל הבנה נרחבת של משמעויות משלימות.

אנשים שמכירים אנשים

אם יש שיטה שתמיד עובדת, היא קשרים. מחפשים עבודה בחו"ל ואף בתחום מסוים? הגיע הזמן להתחיל לדבר על כך. תספרו לחברים, תדברו עם קולגות, תתקשרו לאנשים שעשויים לסייע, תנסו לחשוב מי ממעגל הקרובים עשוי להכיר מישהו בתחום בחו"ל וכדומה.

אתרים כחול לבן

היו בטוחים שאינכם הישראלים הראשונים שחשבו על סך היתרונות שטמונים בעבודה בחו"ל, ועל כן טוב לדעת שקיימים מגוון אתרים יעילים שמציעים שלל אופציות רלוונטיות. אופציות שמחולקות לפי תחומי עיסוק ובהתאם ליעד הרצוי. בהחלט מדובר בנקודת התחלה מבטיחה.

נעזרים ברשת

מעבר לניהול שיחות פרטיות, רצוי להיעזר בפלטפורמה האינטרנטית. שנרחיב? ניתן לעדכן את הפרופיל בלינקדאין, לדבר על כך באינסטגרם ובפייסבוק (אולי מישהו מהעוקבים יוכל לסייע) ואף מומלץ להצטרף למגוון קבוצות רלוונטיות ולבחון כיצד ניתן להיעזר בחוכמת (או במקרה זה בקשריי) ההמונים. זו יכול להיות קבוצה של ישראלים שגרים בארץ היעד, זו יכולה להיות קבוצה שעוסקת בתחום הרצוי וכדומה.

לוחות דרושים מקומיים

מכוונים לתפקיד מסוים (למשל מאבטח) או לסטטוס מסוים (למשל עבודת מכירות לחיילים משוחררים) ויודעים מהו היעד הרצוי. הגיע הזמן לבדוק לוחות דרושים מקומיים. ממש כפי שאצלנו יש לוחות דרושים מוכרים, כך גם ביעדים אחרים. יותר מכך? אתם לא רק יודעים מהו התפקיד הרצוי, אלא גם באיזו חברה הייתם שמחים לעבוד? אתרו את דף הבית של החברה ותיצרו קשר. אם ישנה עמודת דרושים מעולה, אך גם אם לא, שווה לבדוק זאת באופן פרטני.

 

 

קופצים למים

אם אינכם לחוצים ומבקשים לצאת למסע, תמיד ניתן להגיע לארץ היעד ולהתחיל לחפש בתחום הרצוי עבודה. מהו היתרון? כיוון שכבר יצאתם לדרך תהיו יותר מחויבים. כאן נחדד שחובה להתמיד, יש לדבר עם מקומיים, לדפוק על דלתות וכמובן שרצוי לבחון מגוון אפשרויות. לא מעט מקומות יעריכו את החוצפה הישראלית.

3 דגשים

לצד מגוון קווי דמיון בין חיפוש עבודה בארץ לבין חיפוש עבודה בחו"ל, בכל זאת עשויים לצוץ הבדלים. עברו על 3 חשובים:

  • הגישה הישראלית – בארץ הגישה של חבר מביא חבר מוכרת ולעתים גם מועדפת. עם זאת, יש מדינות שבהן ישפטו זאת לחומרה. שווה לערוך בירור מקדים טרם פועלים.
  • קורות חיים – מדינות שונות דורשות קורות חיים בפורמט שונה. חשוב להתאים את קורות החיים לפורמט המקומי.
  • מבחר – בחו"ל ניתן למצוא עבודה מתגמלת בשלל נושאים. זו יכולה להיות עבודת הייטק, עבודת מכירות, עבודה בחקלאות ועוד.

לסיכום,

אנו מקווים שהמדריך הבא יסייע לכם להגשים את חלומכם לעבוד בחו"ל. שיהיה בהצלחה!

נגישות