אין ספק שיצא לכם לעבור בדיקות קורונה במהלך השנתיים וחצי האחרונות, ולמרות זאת ייתכן שאתם עדיין מבולבלים. קשה להישאר במעקב כאשר כל הזמן ההנחיות משתנות ומגוון מונחים חדשים מתווספים למשוואה. מכאן שאם פעם אחת ולתמיד מבקשים להבין מתי עושים בדיקת אנטיגן מוסדית ומתי עושים בדיקת אנטיגן ביתית, מתי עושים בדיקת PCR ותוך כמה זמן ניתן לקבל תשובות, מוזמנים לעשות סדר בנתונים, וזאת כי כפי שנראה הקורונה תמשיך ללוות אותנו בתקופה הקרובה.
שתי בדיקות ראשיות
טרם נעצור להוסיף משתנים נוספים ומבלבלים למשוואה, נציין שבאופן כללי קיימות 2 בדיקות ראשיות. בדיקת PCR ובדיקת אנטיגן. מכאן שאם מחפשים מידע על בדיקת קורונה, התמקדו בפסקה הבאה. מדובר בשתי בדיקות שמסייעות לגלות האם נדבקנו, ואף מדובר בשתי בדיקות שמסייעות לעלות על הטיסה ליעד הרצוי, אם כי בהחלט קיימים הבדלים משמעותיים.
PCR מול אנטיגן
לעומת בדיקת אנטיגן, בדיקת PCR נחשבת הרבה יותר מדויקת, וזאת כיוון שהיא נשלחת למעבדה. מעבר לכך, לוקח יותר זמן לקבל תוצאות של בדיקת PCR. ייתכן שייקחו יומיים שלמים, אך אם בוחרים במעבדה פרטית, ניתן לקבל את התוצאות גם רק בתום 4 שעות. עוד נחדד שתוצאות בדיקת PCR תקפות להרבה יותר זמן. תקפות ל-72 שעות, וזאת לעומת התוקף של בדיקת אנטיגן שתקפה רק ל-24 שעות. בנוסף, בדיקות PCR בעיקר מיועדות לאוכלוסייה בסיכון, פשוט כי הן מעניקות תמונת מצב יותר מקיפה.
3 סוגים של בדיקת אנטיגן
נציג 3 אופציות שנוגעות לבדיקת אנטיגן. בדיקת אנטיגן מוסדית היא כזו שנעשית ע"י דוגמים מקצועיים שמחכים בנקודת שונות בארץ, לטובת הקהל הרחב ובחינם. התוצאות תקפות מבחינת משרד הבריאות והן ניתנות בתוך חצי שעה לכל היותר. מעבר לכך, ישנה בדיקת אנטיגן ביתית. זו מסייעת לקבל אינדיקציה ראשונית, אך התוצאות אינן יכולות להיכנס למערכת של משרד הבריאות, משמע לא ניתן לקבל באמצעותן תעודת מחלים. כמו כן, ישנה בדיקת אנטיגן מפוקחת מרחוק. כאן מדובר בבדיקה שעושים בבית, אך לצד פיקוח מקצועי שמוענק באופן מקוון. על מנת להיעזר בכך יש לאתר חברה פרטית שפועלת מטעם משרד הבריאות, וכמובן שגם נדרשים לשלם על השירות.
בדיקה סרולוגית
לבסוף שמרנו הסבר אודות בדיקה מעט שונה. על בדיקה סרולוגית כבר שמעתם? ובכן בדיקה זו מיועדת לגלות האם נדבקנו בעבר בקורונה, וזאת כיוון שביכולתה לגלות בדם נוגדנים. כאן יש להבדיל בין בדיקה שמיועדת למחוסנים לבין בדיקה שמיועדת עבור אנשים שכלל לא התחסנו. בדיקה מסוג זה לא ניתן לעבור כה בקלות, אלא נדרשת מעורבות של צוות רפואי.
עוצרים לעשות סדר
אם נבקש לסכם, נציין את הנתונים הבאים: יש 2 בדיקות שמסייעות לבחון האם קיימים בגוף נוגדנים, עבור מקרים שבהם חשוב לדעת האם נדבקנו בקורונה. יש שתי בדיקות שמאפשרות לדעת האם כעת חולים בקורונה, כאשר בדיקה אחת מעניקה רמת דיוק הרבה יותר גבוהה, וכפי שציינו יש 3 בדיקות שמעניקות תשובות מהירות, תלוי מהי הסיטואציה.
איזו בדיקה נחוצה עבורכם?
אם כן איזו בדיקת קורונה נחוצה עבורכם? כפי שמתחיל להתבהר, יש שורה של משתנים משפיעים. משנה האם נכללים בקבוצת סיכון, האם הבדיקה נחוצה כדי לטוס ליעד מסוים, האם הכרחי לקבל תשובה בהקדם הניתן, עד כמה האמינות של התוצאה חשובה, האם מוכנים להוציא כסף עבור תוצאות יותר מהירות, ואף משנה מהי ההנחיה הנוכחית מטעם משרד הבריאות. המלצה שלנו? בימים אלו שהקורונה עדיין חלק מהשגרה, מוטב להחזיק בדיקת אנטיגן ביתית, ובמקביל לשמור פרטי קשר של חברה שמאפשרת לקבל במהירות תוצאות מפוקחות ומאושרות ע"י משרד הבריאות.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.