ייפוי כוח מתמשך: מתי צריך לחתום עליו?

גם אתם סביר להניח בטוחים שתישארו צלולים בדעתכם לפחות במשך 40 השנה הקרובות, אך המציאות היא שלעולם אין לדעת מה יקרה מחר. מכאן שאם גם אתם אנשים שחשוב להם לקבל החלטות משמעותיות בעצמם, הגיע הזמן לקבל החלטה אחת פשוטה שנוגעת לעתיד שלכם. על ייפוי כוח מתמשך שמעתם? מדובר בתיקון לחוק האפוטרופסות, תיקון שבאמצעותו ניתן להכריע מי יהיה האפוטרופוס שלכם כאשר לא תהיו כשירים יותר לקבל לבד החלטות חשובות.

כבר מגיל 18 ניתן לפעול

לאחרונה נעשה תיקון בחוק, כך שכיום כבר מגיל 18 ניתן להחליט מי ייטפל בעניינכם ברגע האמת. מכאן שאולי לעולם לא תגיעו לידי כך, אך טוב לדעת שגם אם בשל תאונה, מחלה, או מצב בריאותי קשה צלילות דעתכם תאבד, עדיין האינטרסים האישיים יישמרו. מה זה אומר? שלא המערכת המשפטית תיבחר עבורכם, אלא אתם בעצמכם תחליטו מי יכריע בשורת תחומים חשובים. תחומים כגון בריאות, מקום מגורים, מכירת רכוש וכדומה. לאור הדברים, כל אחד צריך לשקול חתימה על ייפוי כוח מתמשך, במיוחד אם הוא חושש שברגע האמת בית המשפט יכריע לגבי אפוטרופוס שאינו אידאלי מבחינתו.

שליטה מלאה גם ברגעים פחות צלולים

עד כמה ייפוי כוח מתמשך מאפשר לדייק את הבחירה? ובכן ניתן לבחור את מיופה הכוח הרצוי ואף ניתן להכריע מראש באלו תחומים הוא רשאי לפעול ומנגד באלו תחומים הוא אינו רשאי. כמו כן, ניתן לבחור מספר אנשים, כך שכל אחד יחזיק בתחומי שיפוט שונים, ואף ניתן לקבוע מראש מה קורה אם אחד מהמיופים מתגלה כבלתי קביל לקבל החלטה.

האינטרסים שלכם נשמרים

חשוב להבין שההיתכנות של ייפוי כוח מתמשך נועדה להטיב את איכות החיים, ועל כן המדינה הציבה מספר חוקים. כך למשל מרגיע לדעת שלא ניתן לבחור מיופה שמעניק לממנה שירות תמורת תשלום (בין היתר עורך הדין אינו יכול להיבחר) ואף מרגיע לדעת שיש תחומים שבהם המיופה אינו רשאי להכריע, ופה אנחנו מדברים על הענקת תרומה, מתן הלוואה, השכרת נכס, המרת דת, מסירת ילד לאימוץ, מתן הסכמה לעבור בדיקה פסיכיאטרית והשתתפות בבחירות.

ייפוי כוח מתמשך: מתי צריך לחתום עליו?

מדוע צעירים רבים בוחרים לעשות ייפוי כוח מתמשך?

אין ספק שרוב הצעירים מחזיקים בבריאות קוגניטיבית שמשרתת אותם בעת הכרעה חשובה, אך גם אין שאלה שמדי פעם קורים מקרים מצערים. בנקודה זו רבים טועים לחשוב שאם הם יגיעו למצב כה נוראי, לא באמת משנה מה יקרה הלאה, אך האמת היא שגם אם בטוחים שמי שיקבל עבורכם את ההחלטות יפעל מתוך רצון כנה לדאוג לאינטרסים שלכם, בני משפחה אחרים עשויים להיעלב. שנסביר? מדובר בפתח לריבים משפחתיים. תחשבו על מצב שבו בן/ת הזוג יתחיל לריב עם ההורים שלכם לגבי החלטות משמעותיות, וזאת מבלי שתוכלו לגשר ולהרגיע את הרוחות. מכאן שיש לזכור שייפוי כוח מתמשך אינו משרת רק אותכם, אלא את כל בני המשפחה.

כל שנדרש לעשות

מכאן שאם גם אתם מבקשים לוודא שברגע האמת האינטרסים שלכם יישמרו, שתימנע בירוקרטיה מתישה ושלא תובילו מבלי להתכוון לריב משפחתי, טוב לדעת שבאמצעות פעולה אחת מהירה ניתן לסגור את הפינה. כל שצריך לעשות זה למצוא עו"ד שמתמחה בתחום ולקבל החלטה מי אתם רוצים שיחליט עבורכם במגוון מצבים. מדובר בפעולה פשוטה שאינה כרוכה בהוצאה גדולה, ובו זמנית מדובר בפעולה חשובה שעשויה להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים. מכאן שבהחלט שווה לקחת רגע כדי לקבל החלטה, ובו זמנית לקוות שלעולם לא תזדקקו לנצל זאת.

נגישות