תיירות ואוכל السياحة والمطاعم

אבא ז"ל היה מפרש את השם מומונה בהומור האופיני שהיה לו, הוא היה מספר ( בחיקוי מבטא מרוקאי) שבמימונה יושבים הגברים וממנים את הנשים על עריכת הסעודה : " את מִימונה על המופלטה"... "את מימונה על הריבות"... את מימונה על התה" ומכאן שם החג... אבא היה טברייני דור 14 בעיר, את השייכות לעדה הנכונה במימונה...
כתבה -- 16/03/2012
כמעט 40 שנה חלפו מאז הגעתי לראש פינה. התאהבתי במקום, ועם אשתי איריס בנינו בית והבאנו את נמרוד ואהוד לעולם. האהבה לעיירה הגלילית הקסומה התבטאה אצלי בצימאון להכיר ולדעת כל פיסת היסטוריה הקשורה במקום ובאנשים שחיו וחיים בו. במהלך השנים אספתי סיפורים לרוב ובשנים האחרונות, בצד עיסוקי האחרים, אני עורך...
כתבה -- 16/03/2012 -- 1 תגובות
" הגליל הפך במהלך הדורות לארץ מקלט למגוון עמים, לאומים ובני אמונות שונות. כך, בשטח הררי של כ-1,500 קמ"ר, אפשר למצוא יהודים, דרוזים, צ'רקסים, בדואים ונציגים של אמונות שונות כאסלאם שיעי, סוני, נוצרים מארונים, לטינים, אורתודוכסים..." (ספי בן יוסף, "ארץ קטנה גדולה", הוצאת כרטא 1985). ואכן, קסמו המיוחד...
כתבה -- 16/03/2012
חומרים לבצק: ½ ק"ג קמח תופח 200 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר 2 ביצים 1 סוכר וניל ללוש הכל ביחד. מילוי: רחת לוקום ההכנה: לרדד את הבצק לעובי 1 ס"מ. ליצור עיגולים ובתוך כל עיגול לשים רחת לוקום וליצור משולש. לאפות בחום בינוני עד שיזהיבו. אוזני המן בניחוח תפוז במילוי פרג, תמרים ותפוחים הקונדיטור - סיון...
כתבה -- 16/03/2012
כטברינית אסלית ובת להמון דורות בעיר יש לי ספרון קטן של סבתא עם כל הדברים הטובים - תבשילים וקינוחים טברייניים מיוחדים, עם שמות בערבית או בלדינו. מתכון אהוב עלי במיוחד, הממלא את הבית בניחוחות של מזאהר (לא מי ורדים), ציפורן וקינמון, הוא של המערוד - אותן עוגיות קטנות ממולאות תמרים המוכרות היום כ"...
כתבה -- 16/03/2012
השאירו את המכונית בחניון הקטן שלצד הדרך (משמאל), חפשו את פיתחו של השביל עטור הצמחייה המתחיל ממש בחניון וצאו לדרך. אחרי דקותיים תגיעו לקרחת יער קטנה שכאילו יצאה מספרי האגדות, עצי אלון ןאלה, חורש טבעי העוטף מכל עבר וציוץ ציפורים יקבלו את פניכם. מקרחת היער שאליה עוד נשוב לעניינים אחרים, יוצא שביל...
כתבה -- 15/04/2012
"שבוע טעמים בעמקים" הוא אירוע מרכזי המתקיים זו השנה החמישית בין התאריכים 8.2.09- 14.2.09 בעמק יזרעאל, נצרת עילית, עפולה וישובים רבים בגליל התחתון. ב"שבוע טעמים בעמק" חוגגים, בנוסף לנטיעת העצים, את ראשית ימי הפריחה ולוקחות בו חלק מיטב המסעדות בעמק כמו טנדוקה, הקדרה של נוגה ועוד. בנוסף, יש מבצעים...
כתבה -- 16/03/2012
קציצות בשר עם תרד 1/2 ק"ג בשר טחון טרי 1 בצל מגורר 1 ביצה 1 כוס כוסברה קצוצה (חוסאם וששת יכולים בלי) 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 3 כוסות תרד קצוץ דק חלוט במים רותחים ומסונן 1 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח מעט אגוז מוסקט 2 כפות פירורי לחם לשים הכל לעיסה אחידה ויוצרים קציצות שטוחות. מטגנים טוב משני הצדדים (...
כתבה -- 16/03/2012 -- 1 תגובות
הוא הוביל למרפסת מקורה, ממנה ירדו המדרגות אל החצר. עטורת עצי פרי הייתה החצר, שריד לימי הצנע בהם נטעו רבים עצי פרי בגנם כמקור חשוב לתוספת מזון. היה זה מטבח עם שיש חברוני מצהיב, כיור חרסינה מחוטט וכיריים מאמייל לבן על השיש. כיריים אלה של פעם נקנו בחנויות אמישראגז כשהפתיליות והפרימוסים הרוחשים יצאו...
כתבה -- 16/03/2012
קורסים מתקדמים לתיירנים: שיווק באינטרנט קידום אתרים מול מחשב מטרות הקורס: הקורס מעניק למשתתפים את היכולת להתמודד בהצלחה עם אתגר הפרסום באינטרנט, כיום הצפיפות במנועי החיפוש בעלייה חדה והמלחמה על המקומות הראשונים הופכת למורכבת. משתתפי הקורסי ילמדו את מגוון מרכיבי קידום האתרים ליישום בשטח בעבודתם...
כתבה -- 16/03/2012

 

 

* indicates required