הבלוג של כאמלה كاملة

כאמלה كاملة

בשלנית ותיקה, בעלת קייטרינג ערבי אותנטי http://www.camla.co.il/
שמחה לחלוק איתכם מתכונים מהמטבח הערבי.
קטעי הקישור והספורים הם של חדווה לבנת מיוזמות דוגרינט.

כל הבלוגים كل المدونات

התמונה של כאמלה كاملة
המיתוס הבמייתי טוען שהסיבה שחצי מהאוכלוסייה מתעבת במיה והחצי השני עומד מעריץ היא כי החצי שלא אוכל במיה טעם את הבמיה הראשונה שלו במסעדה מחורבנת. הטענה...
07.03.2012
התמונה של כאמלה كاملة
  פריקה היא חיטה שקוטפים אותה לפני שהיא מוכנה וצהובה, מעבירים אותה לעשון ולקליה - רצוי בשדה - ואז היא שומרת על הטעם המעושן ועל הצבע הירוק של...
26.02.2012
התמונה של כאמלה كاملة
    כפתה היא בשר מעורבב מבשר כבש ועגל טחון, וסנייה היא תבנית מיוחדת לתנור. הכמות המוצעת למשפחה בת 8 נפשות החומרים ק"ג בשר טחון צרור פטרוזיליה קצוץ דק...
الكمية تكفي 8 أشخاص   المواد:   1,2 كيلو ونصف لحم مطحون ضمة بقدونس مفروم بصل مفروم ملح بهارات صنوبر ملاعق زيت زيتون بندورة طازجة 1,2 نصف كأس ماء  ...
20.02.2012
התמונה של כאמלה كاملة
הספר של ליאורה גביעון "בגובה הבטן" עוסק בהיבטים חברתיים ופוליטיים של המטבח הערבי בישראל. עיישה מספרת כיצד למדה לבשל קישואים ממולאים:   "פעם ראשונה...
23.10.2011
התמונה של כאמלה كاملة
אצלנו בדוגרינט, יש ביטוי שנקרא "פטרוזיליה", ובשפת המקום שלנו זה כשמשהו שגורם לי או לטלי, או לסמאח העורכת להגיד אההה, שמשמעותו: הופתעתי, לא ידעתי ש.....
11.10.2011
התמונה של כאמלה كاملة
  כאמלה משתמשת ברימונים בהמון מאכלים בלתי צפויים. אני חושבת שאם הייתי שואלת את אמא שלה אם היא מוסיפה רימונים לסלט באבא גנוש - היא הייתה מכחישה זאת...
27.09.2011
התמונה של כאמלה كاملة
אין כמו מחשי / ממולאים, אני לא מתווכחת מי הביא את הכרוב ממולא למטבח, הערבים , היהודים, האשכנזים או המזרחיים, אני בעצם חושבת שזה אוכל אולי שמורכב...
لا يوجد افضل من المحاشي، اناقش مصدر الملفوف المحشي ، هل هم العرب، اليهود، الاشكناز ام الشرقيين، اعتقد ان الطبخة ذاتها لكن التتبيلة تختلف، وطريقة...
29.08.2011
התמונה של כאמלה كاملة
אם אני צריכה לקחת איתי מאכל לאי בודד אני חושבת שהמקלובה תהייה מתחרה רצינית על הפודיום. כי יש בה הכל (כמו שאני מגדירה הכל ) בשר וירקות ואורז והטעם גן...
اذا كنت ارغب في ان آخذ معي اكلة لجزيرة نائية اعتقد باني كنت ساختار المقلوبة. تحتوي على كل شيء: ارز، خضار ولحوم وطعم رائع.   مقلوبة بالدجاج  ...
15.08.2011
התמונה של כאמלה كاملة
על החוביזה כותבת ד"ר גביעון בספרה : "בגובה הבטן" שהיא : "צמח בר הגדל בחורף בחצרות ובשדות ברוב אזורי הארץ. עליו ירוקים כהים, טעמו חריף הוא עשיר בברזל...
كتبت د. جفيعون في كتابها "بارتفاع البطن" عن الخبيزة: نبتة برية تنبت في الشتاء في الحقول في معظم انحاء البلاد. اوراقها خضراء غامقة وطعمها حارق، غنية...
23.07.2011
התמונה של כאמלה كاملة
בספר בגובה הבטן שנכתב ע"י ליאורה גביעון, שעוסק בהיבטים החברתיים והפוליטיים של המטבח הערבי בישראל, כתוב שהעולש משמש להכנת סלט, אז בקשתי מכאמלה מוסא...
في كتاب "بارتفاع البطن" الذي كتبته ليئورا جفيعون، والذي يتداول التأثيرات الاجتماعية والسياسية على المطبخ العربي في اسرائيل، كتب ان العلت يستعمل...
12.07.2011