על פי הכנסיה הלותרנית שם באזור המעיין הלך ישו על המים, לשם מגיעים המוסלמים כמקום המקודש להם ושמו "עין איוב", איוב שהיה נביא באיסלאם מוגדר במקורות כקדוש ולו שבעה בנים, לתושבי הגליל זהו מקום הממשיך את המסורת של כפר נחום הממוקם ליד כנסייה הקתולית: שם במרחק כמה קילומטרים בהמשך טיילת האבן שנבנתה לאורך הכנרת וצופה אל הים, היה בית כנסת קדום ששאב אליו את תושבים מכל הדתות: יהודים, נוצרים, הלניסטים, פגנים ועוד...
למבקרים תדיר, לתאולוגיים ולהיסטוריונים: קיימים שם מבני עומק (שדות כוח), שם יש יחס משולש בין כוחות רוחניים בו "מסמנים מתנשאים מעל המסומנים", שם הקמאי והבראשיתי מתמודד עם ההווה וחושף את הצד האפל של הנוף.
המעיין "עין שבע" - איך להגיע?
למגיעים מהמרכז והדרום נוסעים בדרך כביש 86 בצד הדרום מערבי של הכנרת, העוברת את העיירה מגדל, קיבוץ גינוסר ואתר מקורות, מגיעים לצומת כפר נחום פונים ימינה, לאחר מאה מטרים בכניסה הראשונה פוגשים את המנזר האורטודוכסי של ט'בחה הנקראת גם כנסייית הלחם והדגים, שם על פי הכתובים של הברית החדשה נעשה נס, בו הצליח ישו להזין חמש אלפים נפשות, בחמש כיכרות לחם ושני דגים.
ממשיכים 50 מטר בטיילת אבן לקול צלילי המים פוגשים כנסייה נוספת (פרנציסקנית) "כנסיית הבכורה של פטרוס", הכנסייה ממוקמת על שפת הכנרת, על פי התאולוגיה הנוצרית לאחר שקם ישו לתחייה הוא נגלה לשבעה מהשליחים סעד עימם, והעניק לפטרוס הקדוש את הבכורה.
ממשיכים 20 מטרים נוספים על הטיילת ושומעים את קול המעיין. בצומת זו בין הכניסה ימינה למעיין ושמאלה לעלייה להר האושר, נמצאת אותה נקודת המוצא לשלושת הדתות!. ממשיכים ימינה יורדים במדרגות עד למצפה על הכנרת, שם נמצא חוף והמעיין, יש מקומות לשבת ולאמיצים יותר לשטוף בזרם המעיין,,,
תגובות
פרסום תגובה חדשה