בנוכחות של כ- 30 אנשים, שבאו ללמוד עוד דרך להגדלת השפע, למדנו איך אפשר לחסוך בהוצאות ללא פגיעה באיכות החיים והמזון, ע"י שימוש חכם ומתוכנן יותר במה שכבר יש בידינו..
"בין חג לחג יתקיים אירוע שונה – לא צרכני ולא צרחני. אירוע פשוט ונעים, אירוע עם תוכן ועם משמעות". כך תיארנו את האירוע שהיה ביום חמישי 2.6 בכרמיאל. בשותפות בין דוגרינט לבין צלחת-חמה - בית האוכל של עמותת "לשובע" ולתפריט-מקומי - פרויקט לקידום מזון מקומי בגליל.
בנוכחות של כ- 30 אנשים, שבאו ללמוד עוד דרך להגדלת השפע, למדנו איך אפשר לחסוך בהוצאות ללא פגיעה באיכות החיים והמזון, ע"י שימוש חכם ומתוכנן יותר במה שכבר יש בידינו. בפתיחת הערב, קיבלה חגית, מנהלת "צלחת חמה" את המשתתפים, וסיפרה קצת על תולדות המקום ועל השירותים שהוא נותן. היא הדגישה את חשיבות הפעילות לנזזקים, והודתה לתורמים שאינם רבים.
על חשיבות האירוע והסיבה לקיומו מטעם דוגרינט סיפרה סמאח בסול- עורכת הערבית באתר- אשר נתנה מידע על האתר, על החזון והאג'נדה שלו, החל מהיותו דו לשוני ועד לחשיבות שהוא נותן לפעילות חברתית. ליאת טאוב, ממארגני האירוע, סיפרה על הרעיון, והפעילה את המשתתפים במשחק שבו כל משתתף סיפר על דבר שהוא צריך, ושאר הנוכחים עזרו בלתת למבקש מענה איך לקבל את מה שהוא צריך.
במסגרת הסדנאות, המשתתפים התחלקו לקבוצות, וגם זכו להתנסות בנושא הנלמד. הסדנאות שהתקיימו באירוע:
סדנת קוסמטיקה ביתית – עם יסמין פנחסי, ובה למדנו איך להכין קרם פנים.
סדנת בישול להכנת עלי גפן – עם כאמלה מוסא, שהכינה תבשיל עלי גפן ממנו נהנו המשתתפים.
סדנת גינון צמחי תבלין במיכלים – עם עדיאל שניאור, ובסופה חזרו המשתתפים הביתה עם עציצים שכללו שלל צמחי תבלין.
סדנא להכנת נבטים ונבטוטים – עם ליאת טאוב, שהדהימה במתכון נבטים מיוחד.
החמצת ירקות – סדנה שהעבירו מתנדבות צלחת חמה.
צלחת-חמה - לשובע" לתפריט-מקומי" - צלחת חמה
תגובות
פרסום תגובה חדשה